Известие

Collapse
No announcement yet.

Подгревни свещи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Още пролетта, когато смених абс модул и отидох да ми изчистят грешките за да се махнат досадните лампи по таблото, изписа че имам изгоряла свещ. И до колкото четох относно свещите, когато е изгоряла лампата, която показва подгряването, след като подадеш контакт тя продължава да мига около 15-20 секунди след това. Но най-вече диагностиката го показа, пък тя няма от какво да се излъже. Относно смяната на свещите, сам си се убедих, че е добре да отида в сервиз и така съм го запланувал. Явно, както е изписано тези свещи наистина се намират на доооооста недостъпно място. Не се сърдя, когато ми кажат че не разбирам за нещо което наистина не разбирам, а и както написах, наистина нямам големи познания, но пък имам мерак с питане и ровене да се понауча и образовам.

Някой написа, че по ВИН номера може да ми каже какъв тип са свещите. Ето го и него: ZAR93200001135340

Ако ще е удобно мога да дам линкове от сайтът, в който ги има така просволутите свещи и някой, който ги е сменял или знае за моят двигател какви са да каже.

Благодаря предварително!
    Last edited by just_marto; d.m.y г., 20:55.

Comment

киснете ли ги, образно казано, една нощ преди да тръгнете да ги отвивате ?

Comment

Първоначално публикувано от Ivaelo Покажи съобщение
        киснете ли ги, образно казано, една нощ преди да тръгнете да ги отвивате ?
        По-важното е на топъл или студен двигател се отвиват. Май имаше някаква особеност, но не помня

Comment

Има логика да е на студен, тъй, като метала се е свил и ще има по-малко услие, но това надали е от голямо значение, защото ако не се лъжа там е алуминий, а той не се разширява толкова. И все пак по-важното е да отвива бавно и да не се бута рязко със злоба ,защото така се късат най-вече. За киснене и да киснеш, няма да има голяма файда, защото не киснеш резбата а самата свещ отгоре. Те затова хората им дават някакъв кратък период от рода на 3-4 години да се сменят за да не става запичане и късане, а и не са някакъв ултра скъп консуматив.
          Last edited by mell0; d.m.y г., 09:59.
          Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Ако при монтажа резбата на всяка свещ се намаже с подходящата смазка, после се развива лесно.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Досега съм си сменял 3бр., като винаги съм ги развивал на студен двигател.Меря на буксата и ако има проблемна свещ я пръскам с ВД 40, и след няколко часа или на другия ден я сменям.Резбата на новата винаги съм я намазвал с медна грес.
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Колеги ами когато външната температура е 4 градуса и врътна контакта, лампичката за подгрев не задържа почти да свети, но не премигва, а съответно усещам, че колата пали по-трудно. Дали е някакъв проблем в бушона, релето или си въобразявам ? Миналата година нямах тея ядове.
                Last edited by mell0; d.m.y г., 11:47.
                Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщение
                  Колеги ами когато външната температура е 4 градуса и врътна контакта, лампичката за подгрев не задържа почти да свети, но не премигва, а съответно усещам, че колата пали по-трудно. Далк е някакъв проблем в бушона кли релето или си въобразявам ? Миналата година нямах тея ядове.
                  Оли акумулатор

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                    Оли акумулатор
                    Той е от миналата зима 80mAh, мерил съм колата го зарежда просто върти малко повече и с претрисане пали иначе на топло няма грижа. Затова се бях насочил към свещите, но май ще разглобявам и старера за проверка ...
                    Fiat Bravo II 1.4 16v

Comment

Първоначално публикувано от mell0 Покажи съобщение
                      Той е от миналата зима 80mAh, мерил съм колата го зарежда просто върти малко повече и с претрисане пали иначе на топло няма грижа. Затова се бях насочил към свещите, но май ще разглобявам и старера за проверка ...
                      От акумулатор до акумулатор има разлика. Мини да му ударят една вилка преди да разглобяваш

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                        Досега съм си сменял 3бр., като винаги съм ги развивал на студен двигател.Меря на буксата и ако има проблемна свещ я пръскам с ВД 40, и след няколко часа или на другия ден я сменям.Резбата на новата винаги съм я намазвал с медна грес.
                        на загрял около 50-60 градуса двигател

Comment

на загрял около 50-60 градуса двигател
                          ..аха, и ако самата свещ успееш да я изстудиш с азот, може да я отвиеш на ръка...)
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                            ..аха, и ако самата свещ успееш да я изстудиш с азот, може да я отвиеш на ръка...)
                            Ами мога, с течен азот за брадавици. Ма няма да можеш на ръка по определени причини

Comment

Ами мога, с течен азот за брадавици. Ма няма да можеш на ръка по определени причини
                              Ае да оставим нещата да ги коментират тез дето реално се занимават с тях, а не виртуално да правим операции...
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

На студен мотор се вадят свещите.
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                                X